Vælg en side
 Det får du ved ammeforberedelse

I dag har jeg været ude på en meget meget vigtig opgave!

En mor havde brug for hjælp – hun ønskede nemlig at stoppe med at amme, og ville gerne vide, hvordan hun bedst kunne gribe det an, i den situation hun var i.

Vi fik diskuteret flere forskellige muligheder og mor fik lagt en god plan for, hvad hun ville gøre og hvordan hun ville håndtere ammestoppet.

Jeg synes ammestop er en særlig vigtig opgave. Det gør jeg, fordi det er min forståelse, at uanset hvor dejligt (eller forfærdelig) en ammeperiode man har haft, så bliver den KUN bedre når man bliver mødt, hørt, støttet og guidet i at få så godt et ammestop, som overhovedet muligt.

Jeg har siddet med mødre, som har haft helt forfærdelige ammeforløb. Nogle fordi de ikke har fået den hjælp de havde brug for – andre fordi der var nogle ting som ikke kunne ændres på, men som havde alt for store konsekvenser for deres familie.

Uanset hvor dårligt et ammeforløb man har haft (eller hvor fantastisk, skønt og dejligt), så er det enormt vigtigt at man også får sluttet forløbet af på en god måde, når man er klar til det, som mor!

Det betyder at man skal have lov til at være tilstede i ammestoppet med alle de følelser der følger med, man skal mærke efter og finde den vej der er den rigtige for en selv.

At få lagt en god plan for ammestop kan mindske risikoen for tilstoppede mælkegange, brystbetændelse, brystbylder, smerter, hævelse, ubehag og endnu flere sorger end man, måske, har haft i sit ammeforløb.

Et godt ammestop kan faktisk give en bedre oplevelse af ammeperioden generelt, også selv om det har været et meget svært forløb!

Faktisk er et godt ammestop rigtig vigtigt også fremefter. Det ved vi særlig når vi kigger på dårlige ammestop. De ammestop hvor den ammende græder, når en anden som ammer, hvor den ammende HADER at ammestop var den eneste vej eller hvor den ammende skammer sig og lider.

Sådan skal det aldrig være!

Man skal mødes hvor man er, og guides hen hvor man har brug for at være  Særligt når man ikke skal amme mere.