Doula

Jeres guide til en god fødselsoplevelse

 

Hvad er en doula?

Som doula [udtales dula] arbejder jeg med familier før, under og efter fødslen. Mit formål som doula, er at støtte jeres familie i at få en behagelig graviditet samt forberede jer til fødslen og den første tid med jeres nye baby.

Jeg tilbyder privat fødselsforberedelse og doulaforløb. Under doulaforløb er jeg tilstede under fødslen, hvor jeg arbejder målrettet for at gøre jeres fødselsoplevelse så god som mulig, eksempelvis med brug af mine naturlige redskaber og opmuntring til jer igennem forløbet. Under fødslen, arbejder jeg målrettet på at opfylde jeres fødselsønsker, uanset hvad de er.

Et samarbejde med en doula, giver mere end blot én at holde i hånden. Det giver en god følelse i maven, tryghed og tillid til jer selv som familie. Fra at være bange for at føde, kan I opleve at glæde jer og tro på at I kan.

Når I vælger en doula, vælger I samtidig at blive bevidste omkring graviditet, fødsel og barsel. I vil få viden om den naturlige fødsel og hvad I kan forvente. I vil få opgaver imellem besøgene, hvor I kan arbejde videre med de områder vi beskæftiger os med. I får mulighed for at finde ud af, hvordan I gerne vil være forældre, hvordan I gerne vil føde og hvordan I kan stå ved jer selv i forløbet.

Som doula er jeg således en unik følgesvend på jeres fødselsrejse. En person I vil være trygge ved, og som I kender godt. På samme måde vil jeg kende jer, jeres ønsker og reaktioner. Vi vil finde frem til det som er vigtigt for jer og skabe en fødselsplan og fødselsønsker vi kan arbejde ud fra når den store dag kommer.

Alle doulaforløb starter med en gratis uforpligtende afklaringssamtale, hvor vi taler om mulighederne, I får et kontraktforslag og vi taler om indholdet af de forskellige forløb. Efter mødet, skal begge parter bekræfte aftalen før et forløb kan starte. 
Som doula er jeg en kvinde, der selv har født og som er uddannet i at yde familier kontinuerlig støtte, omsorg og lindring igennem graviditet, fødsel og den første barselstid.

Jeg møder jer med rummelighed og respekt. Jeg lytter til hvad der er vigtigt for jer, og hjælper jer med at finde information så I kan træffe informerede valg.

Jeg yder fleksibel støtte og omsorg, af både praktisk og følelsesmæssig karakter. Jeg ser jer som de individer I er og respekterer jeres ønsker, holdninger og værdier. 

Jeg er med jer hele vejen, med mindre I ønsker det anderledes. Jeg har fokus på det som er vigtigt for jer og støtter op om samarbejdet med jeres andre sundhedsprofessionelle.

Hvorfor vælge en doula?

Under doulaforløbet er jeg en kontinuerlig del af jeres graviditet, fødsel og barsel, hvilket giver følelse af tryghed for mange nye familier. Alle fødsler er forskellige, selv ens egne, hvis man føder flere gange. Det er fantastisk at have en velkendt og tryghedsskabende doula hos sig.

Tryghed øger den fødende kvindes hormonudskillelse af de naturlige fødselshormoner, hvilket fremmer fødslens forløb og mindsker smerter.

Som doula hjælper jeg jer med teknikker og viden, og guider jer til at komme igennem fødslen på en god måde. Når I har brugt tid sammen med mig under graviditeten, vil jeg kende til jeres ønsker og behov, ligesom I vil have opnået en bevidsthed omkring jeres forestående fødsel og være trygge ved min tilstedeværelse.

Dette giver de optimale vilkår for et godt samarbejde og en god oplevelse.

Det er vigtigt at I som familie, føler jer godt tilpas med mig som jeres doula, og at det jeg tilbyder, stemmer godt overens med jeres forventninger.

Vær opmærksom på at en doula IKKE erstatter en jordemoder eller andet sundhedsfagligt personale. En doula er et effektivt supplement, som I selv har valgt, og som har valgt jer.

Det siger klienterne

Hvad ønsker man sig af et menneske der skal følge en på den mest fantastiske rejse man kan forestille sig? Nærhed, fint følelse, kompetencer inden for mange områder, og mod!

Alt dette og mere får du hos Annemaia! At have Annemaia med til din fødsel betyder at du har en talsmand for dine ønsker – for hun har stillet dig alle spørgsmål før du gik i fødsel. Du har fået snakket og tænkt alt igennem, og Annemaia gør alt hvad hun kan, for at alt bliver som I har aftalt.

Annemaia kan smertelindre, vestimulere og ryste børn ud af bækner. Og hun kan være de ekstra hænder med lige det der mangler, til at stryge, holde i hånden, hente vand osv.

For os har hun været den mest fantastiske rejsefælle på vores fødselsrejse frem mod Haralds fødsel. Kommer der flere børn her, skal Annemaia sten sikkert med på rejsen!

Stine

Mor til 3

Annemaia lærte mig at tro på mig selv og min krop. Hun lærte mig at jeg kan! 

Jeg kan ikke forklare følelsen Annemaia skabte hos mig og hvordan hun har hjulpet mig til at få en drømmefødsel hjemme i vores stue, men jeg ville ønske for alle at de fik lov at opleve den magi Annemaia var med til at skabe gennem min graviditet, ved min søns fødsel og efter fødsel.

Katja

Mor til 2

At skabe liv er, for mig, noget af det største man kan komme til at opleve. At mærke det lille menneske rumstere under maveskindet er en ubeskrivelig følelse. Men lige så stort og fantastisk det er at bære sit kommende barn under hjertet, lige så angstprovokerende kan det føles at skulle føde det og gå de kæmpe fødende kræfter imøde.

Min første fødsel kan beskrives som skræmmende og uoverskuelig. Efterfødselsforløbet som drænende på grund af de gener der fulgte med.

Da jeg blev gravid igen, var jeg derfor fast besluttet på, at mit barn skulle forløses med kejsersnit. Jeg var ganske enkelt rædselsslagen for, at gå fødslen og efterforløbet imøde.

Dog skulle det vise sig ikke at blive nemt at få det som ønsket. Med fire uger til termin fik jeg mit andet afslag på ønsket om kejsersnit. Jeg følte mig fortabt og frustreret over at have mistet retten til at bestemme over min egen krop og fødsel.

Med Annemaia som uforglemmelig støtte besluttede jeg mig for, at kontrollen skulle genfindes med en hjemmefødsel, hvor JEG kunne bestemme hvordan min fødsel skulle være.

De næste uger stod på intens forberedelse til den nærtstående fødsel og at bevæge mig fra at være hundeangst til at glæde mig.

Et ugentlig møde og utallige sjælesøgende samtaler med Annemaia ændrede alt. For første gang i min graviditet følte jeg mig hørt og mødt lige præcis der hvor jeg var i mit følelsesregister. Jeg fik redskaber at arbejde med, så jeg for hver dag følte mig bedre og bedre klædt på til opgaven.

Vigtigst af alt oplevede jeg en kvinde, der ville gå til verdens ende for at hjælpe mig og bevare mit føderum, så min fødselsoplevelse kunne blive præcis som jeg ønskede den. Og det blev den.

Jeg kom ud på den anden side med armene i vejret, og kan nu sige, at det er fantastisk at skabe liv og det er mindst lige så fantastisk at føde!

Julie

Mor til 2

Der er desværre lukket for indtag af doula klienter. 

Priser på doulaforløb

Alle priser er inkl. moms og ekskl. kørsel 

Ratebetaling er en mulighed

Se tilkøbsmuligheder nedenfor

Tilkøb til doulaforløb

Alle priser er inkl. moms og excl. kørsel 

DKR
Bearbejdelse af tidligere oplevelse i graviditeten (fødsel eller amning) (3 timer) 1800,-
Hjemmefødselsforberedelse (2 timer) 1200,-
Ekstra barselsbesøg med bearbejdelse af fødselsforløb 1200,-
1 times rebozomassage i forlængelse af andet besøg 600,-
Ammeforberedelse (Se også under ammevejledning for ammeforberedelseshold) 1800,-