Vælg en side

I sidste uge var jeg på indkøb og til en asiatisk ret var der ingefær på indkøbslisten. Den alsidige rod vækker altid minder, da jeg under hjemmefødslen af mit andet barn brugte ingefærklude som smertelindring.

Ingefær har altid været brugt i madlavning, som smagsgiver, the og i medicinske sammenhænge. Rodens gode egenskaber har vidtrækkende effekt. Under fødslen kan ingefærklude virke naturligt smertelindrende. På huden føles ingefærkluden varm, beroligende og giver velbehag.

Se opskriften på ingefærklude herunder;

Naturlig smertelindring er guld værd under en tryg hjemmefødsel

Ingefærklude

Du skal bruge:

  • En 4 liters gryde med vand
  • 2 revne (øko) ingefær
  • En tynd bomulds strømpe eller et thefilter
  • en stak klude (f.eks. vaskeklude, klippede håndklæder, eller lign.)

Riv ingefærene og put dem i strømpen/thefilteret. Bind knude på strømpen/fold thefilteret og læg den i en gryde med vand. Kog op i 15 minutter. Læg kludende i vandet og vrid dem op når temperaturen er til det. Læg dem der på kroppen, hvor veerne gør ondt. Skiftes ud efter behov.

 

Er du glad for forberedelse: Riv ingefæren, læg den i strømpen, thefilteret eller en pose og læg den i fryseren. Klar til start.

Hjemmefødsel: Gryden kan efterlades på lavt blus, så er der klude klar under hele fødslen.

Hospitalsfødsel: Medbring vandet med ingefær i en termokande. 

 

Har du lyst til at læse mere om naturlige former for lindring under fødslen? Prøv at se denne artikel om isbind, som kan lindre nedenom efter fødslen.