No votes yet.
Please wait...

Dette indlæg er skrevet med tilladelse fra den gravide.

 

Nærvær, ro og tillid

Det var nogle af overskrifterne for weekendens graviditetsbehandling, til en gravid der har haft rigtig meget om ørerne på det seneste. Med et ældre barn, har hun ikke så meget ro til at tage de pauser i løbet af dagen hun har brug for og med snarlig fødsel, er der meget der skal gøres.

Hun oplevede hendes mave var meget spændt og øm, hun havde spændinger i lænden og jeg kunne se de anstrængte panderynkers linjer, var svære at viske ud. Hun var træt og havde ikke så meget overskud.

Den gravide havde kontaktet mig, for at høre om jeg kunne hjælpe hende med en behandling, til at øge hendes fysiske og mentale velvære.

 

Rebozo massage

Først fik hun en rolig omgang rebozo massage. I starten var kunne jeg mærke hendes krop var stiv og ueftergivelig, men efter noget tid i rebozoen, begyndte den at løsne op. Jeg lavede forskellige øvelser, alt efter de gener hun havde og særligt lænden fik kærlig opmærksomhed. Flere gange undervejs blev ledene strukket godt ud, også for at give maven mere plads, da den er ved at være stor. To dybe vejrtrækninger og afspændingen kunne tydeligt mærkes.

Da vi nåede til det ene ben, sagde hun at hun havde haft særlige gener i det ben, den sidste tid. Kramper og uro, særligt om aftenen. Vi snakkede om Epsom salt og hvordan hun med fordel kunne tage et par fodbade med saltet den næste tid. Hun fik med hjem til et par bade.

Da kroppen var rolig, afslappet og meget meget tung (Ja, hun blev så overrasket da hun skulle lette rumpen på et tidspunkt, fordi den var blevet så tung hun næsten ikke kunne) gik jeg videre op til ansigtet.

Her fik nakken, halsen og ansigtet en omgang med rebozoen. Musklerne blev løsnet og ved hjælp af rebozoen blev den gravide sansebegrænset og pakket ind, så hun kunne nyde ansigtsmassage.

 

Ansigts massage

Med hjemmelavet økologisk tryllesalve, lavet af kokosolie, sheasmør, voks og æsteriske olier, fik hun en omsorgsfuld og grundig ansigts massage. Den bekymrede mine blev visket ud og erstattet af et afslappet ansigt, med et lille smil i mundvigen. Varmen fra hænderne, fugten fra salven og bevægelserne med fingrene, var en skøn forening af nærvær, omsorg og kærlig pleje.

Som afslutning blev rebozoen pakket om hovedet og over øjnene, så næse og mund var frie. Nu blev opmærksomheden ledt ned til den store mave, hvor den gravides lille baby pige var vågnet af den vuggende behandling.

 

Mave massage

Med en god mængde tryllesalve blev hænderne varmet op. Rolig og stille blev den spændte mave introduceret for blid og kærlig massage. Stille og roligt blev den mere og mere blød.

Den gravide havde ikke nogen anelse om hvordan hendes barn lå, da barnet stadig vender sig flere gange om dagen. Da maven var spændt af, var der ingen tvivl om at barnet lå med hovedet ned og ryggen op i venstre side. Under massagen reagerede barnet med livlige spark og tumlen til stor glæde for den gravide, der kun sjældent har tid og ro til at mærke – og nyde det.

Store cirker, små cirkler, fra flanke til midte, fra top til bund og tilbage igen. Hele maven blev kærtegnet og smurt i tryllesalven, efterladt blød og smidig, ligesom den hårdt prøvede hud.

 

Afslutning

Som afslutning på behandlingen snakkede vi om, hvordan hun kan få flere pauser i løbet af dagen, for at mindske risikoen for at hun bliver så træt og kommer i alt for stort mentalt underskud.

Da vores veje skilles var hun træt og følte sig tung – senere fortalte hun, at hun havde fået gang i maven igen, samt bedre fysisk og mental velvære. Vi snakkede om, hvordan hun kan fastholde og øge velværen;

 

Idéer der kan øge den fysiske velvære:

 • Få nok søvn
 • Spise og drikke nok
 • Huske vitaminerne
 • Få tjekket blodprocent/hæmoglobin
 • Lytte til kroppen, når den fortæller den har brug for en pause, f.eks. flere plukveer
 • Fordele en arbejdsopgave ud over længere tid
 • Fodbade med epsom salt
 • Æsteriske olier med lavendel i duftlamper eller lign.
 • Lave mindfulness
 • Dyrke yoga

 

Idéer til at øge det mentale overskud:

 • Gøre ting der føles vigtige (Se f.eks. huskeliste til gravide)
 • Gøre ting man nyder
 • Gå ture i solskin eller smuk natur
 • Tage lange bade
 • Grine, smile og le
 • Lave mindfulness
 • Dyrke yoga

 

 

Hos mig, kan du være sikker på at behandlingen vil blive tilpasset dig og dine individuelle behov. Jeg oplever, hvordan særlig opmærksomhed på udsatte eller ramte områder, øger den gravides oplevelse af behandlingen, som værende god og effektiv. Det er vigtigt for mig, at du kan bruge behandlingen og oplever at den hjælper dig.

 

Vil du gerne vide mere om hvad jeg kan tilbyde dig? Klik her!

 

Wellness og massage er en del af graviditetsbehandlingen hos doula Annemaia